molen

Wie is Ton Piepers

Een mens gaat een weg

Al meer dan twintig jaar begeeft de Weerter kunstenaar Ton Piepers zich op het pad van de schilders-, beeldhouw- en boetseerkunst. In deze periode hebben zijn uitingen van expressie een grote vlucht genomen. Vele weten zijn werken te waarderen, wat zich onder meer uit in een groot aantal exposities in binnen- en buitenland.

 

 

 

molen

De beeldhouw- en boetseerwerken kenmerken zich door hun levensechtheid en eenvoudige grootsheid. Zijn schilderkunst getuigt van een bijzonder gevoel voor kleuren en expressiviteit. Voornamelijk de mens is een onuitputtelijke bron van inspiratie. In uiteenlopende variaties, bijvoorbeeld he tontstaan van de mens, zwangerschap of naaktbeelden. Liefdesbeelden, die de mens in allerlei vormen uitbeelden, ongeacht de geaardheid en uiterlijke kenmerken, 'want wie is er nu volmaakt"

Hoofdthema's in zijn werken zijn de termen SAMEN, waarmee hij de liefde voor de mens samenvat en VREDE, waarin hij zijn gevoelens en engagement voor de ontheemde mens zoals zwervers, daklozen, asielzoekers en andere verschoppelingen kan vormgeven.

Het doel van de kunst

Elke kunstenaar heeft zijn motivatoren. De innerlijke drang, de expressiemogelijkheid, de vertaling van gedachten en gevoelens. In de meeste gevallen erg persoonlijke motieven. Ton Piepers heeft een belangrijk extern motief; de mensen van Sri Lanka. De revenuen van zijn kunstzinnige arbeid komen ten goede aan ontwikkelingsprojecten op dit eiland te zuiden van India. Voor dit doel werkt Ton Piepers samen met de stichting F.H.P. van Herman Steur.

 

Geboren in 1955 in Roggel Hij is vanaf 2014 bezig bij galerie molenhof in Weert. Binnen het artistieke niet alleen als rechterhand van Ton Piepers maar ook als zelfstandig kunstenaar. Zijn werk bestaat voornamelijk uit zijn hand gevormde beelden en schilderijen. Is de galerie Geopend voor exposities of partijen dan is hij een waar gastheer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Mennen

Dresenstraat 18

6088HC

Roggel

Galerie Molenhof
Postbus 303
6000 AH Weert

T: 06 810 39 850
E: j.mennen@home.nll